Fuchs: Tehnična inteligenca za blaginjo družbe
Prispeval Administrator    Petek, 12 Februar 2010 08:39    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Ljubljana - Dr. Willi Fuchs, predsednik nemškega inženirskega druženja VDI, je 2.2.2010 v državnem zboru nagovoril predstavnike izvršne oblasti ter strokovnjake in nevladne organizacije tehničnega sektorja.

image_2


Velik vpliv na področju tehničnih znanosti v Evropi


Nemško inženirsko združenje VDI (Verein Deutscher Ingenieure) je bilo ustanovljeno leta 1856, danes pa šteje 135 tisoč članov iz vrst inženirjev, naravoslovcev in znanstvenikov. Združenje ima velik vpliv na področju tehničnih znanosti v Evropi.

Prav pomen in vloga združenja VDI v Nemčiji in Evropi ter spoznavanje dobrih praks sodelovanja tovrstne inženirske organizacije z izvršno oblastjo, gospodarstvom, izobraževalnimi in raziskovalnimi ustanovami in nevladnimi organizacijami bosta osrednji temi jutrišnjega srečanja. Poudarek bo tudi na iskanju iztočnic in primerjav za poglabljanje tovrstnega sodelovanja tudi v Sloveniji.

image_1

Povabilo Slovenske inženirske zveze in Zveze strojnih inženirjev Slovenije


Dr. Fuchs se v Sloveniji mudi na povabilo Slovenske inženirske zveze in Zveze strojnih inženirjev Slovenije, srečanje v državnem zboru pa je podprlo tudi Ministrstvo za javno upravo.

Med napovedanimi udeleženci so dr. Pavel Gantar, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, Irma Pavlinič-Krebs, ministrica za javno upravo, dr. Radovan Stanislav Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani, dekani tehniških fakultet ter predstavniki gospodarstva in politike. Srečanje se začne ob 14. uri.

Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 05 April 2010 13:09 )
 

Za dodajanje komentarjev je potrebna registracija oziroma prijava v portal MINVO!

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si