31. konferenca PODIM
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 16:49    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

20.-21.4.2011,
31. konferenca PODIMimage_21_l
Lokacija: Hotel Habakuk, Maribor

V sredo, 20.aprila, se bo pričela 31. osrednja slovenska konferenca o podjetništvu in inoviranju PODIM z naslovom Gonilne sile izgradnje globalnih podjemov.

 

Po ugotovitvah Slovenskega podjetniškega observatorija 2009/2010 naj bi bila najbolj razširjena oblika internacionalizacije slovenskih podjetij enostaven uvoz in izvoz izdelkov. Po mnenju programskega vodja konference, prof. dr. Miroslava Rebernika so podjetja, ki se internacionalizirajo iz strateških razlogov ali se odločijo za podružnico in skupno vlaganje v tujini, so izjemno redka. Zato bodo v središču pozornosti izzivi izboljšanja pripravljenosti podjetja za širitev na globalne trge, vloga investitorjev pri izgradnji globalnih podjemov in priporočila za izgradnjo globalno konkurenčnega podjetja. Organizatorji konference so v Maribor povabili vrhunske domače in mednarodne strokovnjake, ki bodo ob druženju z udeleženci konference iskali odgovore na vprašanja globalizacije podjemov. Obravnavali bodo tudi ključne priložnosti in pasti vstopanja na tuje trge ter oblike pomoči države pri internacionalizaciji poslovanja. V okviru svečanega dogodka z mreženjem ob večerji, bodo četrtič podelili naziv "Slovenski start-up leta". Častna govornica večera bo mag. Darja Radić, ministrica za gospodarstva, glasbena gostja pa bo pevka Neisha.

Oglejte si tudi program konference in seznam obkonferenčnih aktivnosti. Tu izveste več.

Vir: http://www.podim.org

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 16:52 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si