INCO konferenca 2011
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 16:47    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

21.4.2011,
INCO KONFERENCA 2011image_24_m
Ljubljana, Šubičeva 4
"InCo gibanje" Slovenije in Državni svet Republike Slovenije organizirata mednarodno konferenco o " Moč inovativnih ekosistemov ". Namen konference je:
• izmenjava dobrih praks in pobud,


• postopen in trajnostni razvoj inovativnih ekosistemov na lokalni, regionalni in globalni ravni.
Konferenca bo potekala v glavni dvorani Državnega sveta Republike Slovenije, na Šubičevi 4 v Ljubljani.
Glavni cilji konference so:
• prepoznavanje vloge nevladnih organizacij in drugih ključnih akterjev v odprtem ekosistemu inovacij (na regionalni, državni, skupnostni ali organizacijski ravni),
• prepoznavanje možnih orodij, struktur, projektov in skupin udeležencev, ki potrebujejo implementacijo takih iniciativ,
• prepoznavanje pomena raznolikosti pobud, ki podpirajo drug drugega za izboljšanje socialnega kapitala in prispevkov progresivne spremembe v družbi v smeri odprte inovativnosti,
• poudariti pomen regionalnega in celinskega povezovanja in sodelovanja za uspešen razvoj inovacijskih ekosistemov.
Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebno pa se je prijaviti. To lahko storite tukaj ali pa preko spletnega naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. (Violeta Bulc, telefonska številka: 01-5174-128).
Več informacij o INCO konferenci najdete tukaj.

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 16:49 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si