Konferenca 4. Pro Inno Europe
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 16:34    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

5.- 7.4.2011,
KONFERENCA 4. PRO INNO EUROPE conference_1Muenich, Nemčija
4. PRO INNO Europe konferenca bo letos gostila Evropski patentni urad (EPO) in je organiziran v tesnem sodelovanju z Generalnim Direktoratom Evropske komisije za podjetništvo in industrijo.
Dogodek bo posvečen v celoti "prenosu znanja« v vseh svojih pogledih, kot vodilni temi. Cilj je opredeliti obstoječe in prihodnje izzive za prenos tehnologije, prenos znanja in dostop do ustvarjalnosti, da bi zagotovili boljše prakse in nadaljnje podporne aktivnosti.


 
Dogodek je namenjen predvsem udeležencem generacije 2009-2012 INNO-Nets in INNO-Actions in njihovim korespondenčnim skupinam. Za te projekte sodelovanja, bo dogodek priložnost za izmenjavo izkušenj in tekočih dejavnosti v obravnavo ter hkrati širitvi in spodbujanju meddržavnega sodelovanja v podporo inovacijam in razvoju novih oblik podpore inovacijam.
 
Poleg tega bo prireditev odprta za partnerje iz sklopa analize politik (INNO-Prime in INNO-Metrics) in drugih interesnih skupin v spodbujanje inovacij (npr. agencije, inovacije, organizacije grozdov in izvajalci za podporo inovacij), ki se zanimajo  za PRO INNO Europe pobudo ali inovacijske politike in inovacije, povezane s transnacionalnim učenjem in drugimi oblikami sodelovanja.
Dogodek bo povezan s partnerskim dogodkom, ki se bo izvedel kot zunanja ekskurzija, dne 5. aprila 2011 na ogled centra, ki obravnava inovacijski proces celotivo. Predstavljene bodo praktične predstavitve in diskusija.
Več informacij o dogodku najdete na naslednji povezavi.
Vir: http://www.imamidejo.si/

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 16:36 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si