7.konferenca avtomatizacija v industriji in gospodarstvu
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 16:31    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

31.3. - 1.4.2011,
7.KONFERENCA AVTOMATIZACIJA V INDUSTRIJI IN GOSPODARSTVU
Maribor, Hotel Habakuk
Konferenca AIG je osrednji dogodek vseh avtomatikov v Sloveniji. Organizira jo Društposvet_eu_komisijevo avtomatikov Slovenije v sodelovanju z Inštitutom za avtomatiko Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, s pomočjo članov društva in pokroviteljev konference. Stalni cilj konference AIG, zaradi katerega je bila leta 1999 ustanovljena, je skrb za strokovno rast avtomatikov in avtomatike kot stroke. Pri tem je pomembno, da dajemo priložnost predvsem strokovnjakom iz gospodarstva, ki lahko predstavijo svoje strokovne rezultate kolegom in partnerjem. Konferenca avtomatikov je prostor, kjer se sestanejo predstavniki gospodarstva, akademske sfere in raziskovalci. To je posebej pomembno, če želimo pospešiti prenos in diseminacijo znanja ter dvigniti delež visoko tehnološko razvitih rešitev v končnih izdelkih.


Teme predavanj bodo osredotočene na avtomatizacijo industrijskih objektov, avtomatizacijo v poslovnih zgradbah, hišah in objektih, avtomatizacijo v logistiki in prometu ter avtomatizacijo v energetiki. Na konferenci bomo poslušali vabljena predavanja domačih in tujih strokovnjakov, kakor tudi predstavitve primerov dobre prakse ostalih udeležencev konference. Oba dneva bo potekala razstava pokroviteljev. Pričakujemo okoli 150 udeležencev in 15 podjetij na razstavi.
Povzetek programa konference, v četrtek 31.3.2011:

1. prof. dr, Jože P. Damjan, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani:
Tehnološko prestrukturiranje slovenskega gospodarstva po osamosvojitvi ter realne možnosti in politike za hitrejši tehnološki preboj


2. Matej Oset, tehnični direktor družbe Pivovarna Laško d.d.:
Obvladovanje tehnoloških procesov kot odgovor na izzive konkurenčnosti


3. Ron Yosefi, Region Manager, GE Intelligent Platforms:
The Changing Role of the Operator


4. Aleš Napast, vodja divizije Mobilnost, Siemens d.o.o. Ljubljana:
Pomen avtomatizacije v sodobnem železniškem prometu


5. dr. Zoran Marinšek, vodja Tehnološke mreže TVP, Ljubljana:
Tehnološki razvoj in inovativni poslovni modeli mreženja in še:


6. Thorsten Mayer, vodja trženja za vzhodno Evropo, National Instruments:
Building intelligent distributed control systems using Graphical System Design software and FPG based I/IO


7. mag. Vladimir Vrečko: koordinator področja, Cinkarna Celje d.d.:
Izkušnje pri uvajanju avtomatizacije v procesni industriji.


Petek 1.4.2011: Predstavitev člankov po sekcijah in zaključek konference.
Tukaj si oglejte celoten program in ostale informacije o konferenci.

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 16:34 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si