Videokonferenca »svoboden pretok idej in univerzalna pravica dostopa do informacij«
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 16:26    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 1
SkromnoOdlično 

Ministrstvo za visoko šolstvo in tehnologijo, 30.03.2011 
VIDEOKONFERENCA »SVOBODEN PRETOK IDEJ IN UNIVERZALNA PRAVICA DOSTOPA DO INFORMACIJ«

V okviru zaključka projekta »Ljubljana – svetovna prestolnica knjige« se bo image_23_lna obisku v Soveniji od 30. marca do 1. aprila mudil Janiš Karklinš, pomočnik Generalne direktorice UNESCA za področje komunikacij in informacij. Častni naziv »svetovne prestolnice knjige« je Ljubljani podelil UNESCO za obdobje od aprila 2010 do aprila 2011.


 
Ob tej priložnosti bo v četrtek 31. marca med 15. in 16. uro na Arnesu potekala videokonferenčna razprava na temo »Svoboden pretok idej in univerzalna pravica dostopa do informacij«. V okviru razprave bo Janiš Karklinš  predstavil aktualne programe UNESCA za področje komunikacij in informacij. V razpravi bodo sodelovali dr. Sandra Bašić-Hrvatin iz Univerze na Primorskem, Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo (INePA), dr. Marko Ivanišin iz Univerze v Mariboru, mag. Marko Bonač, direktor Arnesa, Vuk Ćosić, spletni strateg in dr. Marko Milosavljević iz Univerze v Ljubljani. Videokonferenčno okroglo mizo bo vodil dr. József Györkös, državni sekretar na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.
 
Prenos videokonferenčne razprave v živo boste lahko spremljali preko povezave: https://vox.arnes.si/unesco.
Vir: http://www.mvzt.gov.si/

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 16:30 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si