Bela knjiga o vzgoji in izobraževanju v republiki sloveniji
Prispeval Administrator    Četrtek, 31 Marec 2011 16:19    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 2
SkromnoOdlično 

Ministrstvo za šolstvo, 31.3.2011
BELA KNJIGA O VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU V REPUBLIKI SLOVENIJI

V četrtek, 31. marca 2011, je na Ministrstvu za šolstvo in šport potekala novinarska

bela_knjiga_MSS

konferenca, na kateri so spregovorili o osnutku nove Bele knjige o vzgoji in izobraževanju v RS, ki jo je oblikovala Nacionalna strokovna skupina za pripravo bele knjige. Na novinarski konferenci sta sodelovala minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič in predsednik Nacionalne strokovne skupine, dr. Janez Krek.

 

 

Objavljene (ogledate si jih lahko tukaj (link na: http://www.belaknjiga2011.si/resitve.php)) so bile sprejete rešitve, ki so jih pripravile področne strokovne skupine, ki so pripravljale rešitve na posameznih področjih vzgoje in izobraževanja. V mesecih aprilu in maju 2011 bo potekala javna strokovna razprava o predlaganih rešitvah. Pripombe k predlaganim rešitvam lahko sporočite do 30. 04. 2011 tudi na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Več informacij o Beli knjigi najdete tukaj.

Vir: http://www.mss.gov.si

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 31 Marec 2011 16:26 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si