Brezplačni tečaj Digitalne knjižnice Slovenije
Prispeval Administrator    Sreda, 10 November 2010 22:15    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Termin: 18.11.2010

Vsebina: Na tečaju bo predstavljen portal Digitalne knjižnice Slovenijelibrary_books – dLib.si, ki nudi enostaven dostop do slovenskega znanja in kulturnih zakladov. Ponuja prosto iskanje po virih in brezplačen dostop do digitalnih vsebin kjerkoli in kadarkoli. Na vaše namizje prinaša celotna besedila revij, časopisov, knjig in visokošolskih del ter slikovne in zvočne vire. S pomočjo praktičnega dela bodo na seminarju prikazani načini iskanja in poti do različnih vrst gradiv ter dodatne storitve portala. Tečaj traja od 10. do 12.00. ure v računalniški učilnici NUK.

Koordinacija: Prijave pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in pokličite na 01 2001 167 do zasedbe prostih mest. Udeleženci morajo poznati delo z računalnikom v okolju Windows.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 10 November 2010 22:20 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si