Razpisanih je 4,7 milijarde evropskih nepovratnih sredstev
Prispeval Administrator    Četrtek, 26 Avgust 2010 07:43    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Razpisanih je 4,7 milijarde evropskih nepovratnih sredstev

Evropska komisija je konec julija, v sklopu 7. okvirnega programa za raziskave in razvoj (7. OP), razpisala 4,771 milijarde evrov nepovratnih sredstev. 7. OP je program Evropske skupnosti za raziskave, tehnološki razvoj in predstavitvene dejavnosti in je glavno orodje Evropske unije za financiranje raziskav v Evropi. Program traja že od leta 2007 in se bo zaključil leta 2013. Tukaj preberite več.

Vir: Portal Imam idejo! Javne agencije Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije.

Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 30 Avgust 2010 18:54 )
 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si