AK Brežice
PDF natisni E-pošta
Atletski kljub Brežice:V Atletskem klubu Brežice, ki deluje že preko 30 let, želimo, da atletika v našem okolju postane prepoznavni šport mladih.

Ime kluba in Logotip:

Atletski klub Brežice 

http://www.gepardi.info/

ak-brezice

Sedež kluba:  

AK Brežice - Atletski klub Brežice

Gregorčičeva 9

SI-8250 Brežice

Slogan kluba:

V Atletskem klubu Brežice, ki deluje že preko 30 let, želimo, da atletika v našem okolju postane  prepoznavni šport mladih.

Kratek opis kluba:

Poleti se je odvilo svetovno prvenstvo v atletiki, na katerem smo tudi Slovenci dosegli nekaj imenitnih rezultatov. Daleč največji uspeh je dosegel prav naš brežiški atlet, metalec kladiva Primož Kozmus, ki je olimpijskemu naslovu iz Pekinga dodal še naslov svetovnega prvaka. Spremljali smo prenose atletskega prvenstva in uživali v nepozabnih predstavah v šprintih, skokih, metih in tekih na srednje ter dolge proge.
V Atletskem klubu Brežice, ki deluje že preko 30 let, želimo, da atletika v našem okolju postane  prepoznavni šport mladih. V klubu smo prepričani, da bomo z voljo, znanjem in optimizmom vzgojili  mlade perspektivne atlete.  Verjamemo, da je med našimi otroci mnogo talentov in nadarjenih otrok, ki bodo z vadbo in treningom imeli možnost postati odlični atleti in si prav tukaj pridobili veliko pozitivnih izkušenj za življenje naprej v svet.  Atletsko središče kot so Brežice dokazuje, da tudi v manjših okoljih lahko vzgojimo vrhunske atletinje in atlete.
Še vedno velja, da je atletika kraljica športa, ki je od nekdaj bazični šport za vse ostale športne panoge. Atletika ni samo kraljica vseh športov, je tudi najboljši temelj za udejstvovanje v kateremkoli športu. Zato nismo razočarani in nezadovoljni, če mladi športnik ali športnica kasneje prestopi v drug šport. Zavedamo se namreč, da smo mu podali dobro osnovo za izbrani šport.
TRENINGI, TEKMOVANJA, POTOVANJA,...SI ZA?  
PRIDRUŽI SE NAM!!! 
Treningi potekajo v skupinah vsak dan in po dogovoru s trenerjem.

Ključne dejavnosti:

Atletika

Šport

Tekmovanja

Naši člani so usposobljeni na področju:

Atetike

Kaj bi o svojem klubu še radi izpostavili?

CILJI ATLETSKE ŠOLE:
- predstaviti šport, atletiko in gibanje kot prijetno in pozitivno vrednoto,
- razvijanje osnovnih motoričnih sposobnosti,
- učenje in izpopolnjevanje osnovnih atletskih disciplin,
- priprava in sodelovanje na tekmovanjih,
- postopno usmerjanje otrok po disciplinah v reden proces treninga,
- pridobitev delovnih navad, reda in discipline.

Kontakt:

Predsednik:

Kevo Vladimir

GSM:

+386 31 807 930

E-pošta:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Spletna stran:

http://www.gepardi.info/

 

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si