Razpis Švicarskega prispevka za izvajanje sklada za male projekte
Prispeval Administrator    Torek, 15 Junij 2010 12:20    PDF natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 2
SkromnoOdlično 

Z ozirom na podporo, ki so jo vsa društva podala Zvezi strojnih inženirjev Slovenije,swiss_contribution pri izvedbi projekta "Podporno okolje delovanja strokovnega tehničnega nevladnega sektorja", vam predstavljamo obvestilo Regionalnega centra Pitija d.o.o., s katerim vas obveščamo o razpisu "ŠVICARSKEGA PRISPEVKA" za izvajanje sklada za male projekte, ki bo financiran iz Švicarskega prispevka in sicer iz dveh ločenih skladov: NVO sklad in Sklad za spodbujanje partnerskih projektov.

Več o predstavitvah si lahko preberete v nadaljevanju sporočila, hkrati pa se v priponki nahajajo vsa vabila in posamezne predstavitve.

Vljudno vabljeni!

ZSIS
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Tel.: 01-425 47 57

 

OBVESTILO 1

Pitija d.o.o. in Regionalni center za okolje (REC) smo v aprilu 2010 uradno postali posredniško telo, zadolženo za izvajanje sklada za male projekte, ki se bo financiral iz Švicarskega prispevka.
V okviru Švicarskega prispevka se bosta izvajala dva ločena sklada in sicer NVO sklad, kjer je na razpolago 1.402.650 CHF (977.797 €) ter Sklad za spodbujanje partnerskih projektov, kjer je na razpolago 701.350 CHF (488.916 €).
Prvi sklad je namenjen izključno nevladnim organizacijam, maksimalna višina sofinanciranja projektov s strani Švicarskega prispevka pa je 100.000 CHF (69.711 €). Osnovni prioriteti financiranja sta bili določeni s strani donatorja in sta okoljska problematika ter zagotavljanje socialnih storitev. V okviru posameznega projekta bo Švicarski prispevek zagotovil 90% sofinanciranje, medtem ko bodo morali prijavitelji zagotoviti preostalih 10% v obliki finančnih sredstev (prispevek v naravi - in kind contribution ni dovoljen).
Drugi sklad je namenjen izključno partnerskim projektom s Švicarskimi partnerji, saj se spodbuja spoznavanje in sodelovanje različnih organizacij v obeh državah. Odprt je za vse teme ter različne institucije, kot so NVO, šole, bolnišnice, občine, itd. Maksimalna višina sofinanciranja projektov s strani Švicarskega prispevka je 50.000 CHF (34.855 €). V okviru posameznega projekta  bo švicarski prispevek zagotovil 85% sredstev, prijavitelj pa 15% v obliki finančnih sredstev.
Po trenutnih predidevanjih bo razpis za oba sklada objavljen v URL RS 14 junija 2010 in na spletni strani sklada. Uradna predstavitev Švicarskega prispevka ter uvodna delavnica na temo objavljenega razpisa  je predvidena 17.6 2010 v Mestnem muzeju v projekcijski dvorani med 10.00 in 14.00 uro. VLJUDNO VABLJENI.

Prosimo, da to sporočilo prepošljete naprej tudi ostalim partnerskim organizacijam/članicam v vaši mreži. 

O vseh morebitnih spremembah bomo obveščali tudi na Pitijini spletni strani.

OBVESTILO 2

Spoštovani,

V tem tednu bo na spletni strani vmesnega organa www.svicarski-prispevek.si in v uradnem listu objavljen 1. javni razpis za predložitev projektov v okviru Sklada za nevladne organizacije in Sklada za male projekte v okviru partnerstva, ki se sofinancirata iz Švicarskega prispevka.

Vabimo vas, da se udeležite predstavitve Švicarskega prispevka in Uvodne delavnice za prijavitelje na razpis. Predstavitev in delavnica bosta potekali v četrtek, 17. 6. 2010 med 10.00 in 13.00 uro v Projekcijski dvorani Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15.

Vabilo z okvirnim programom in dodatnimi organizacijami pošiljamo v priponki.

OBVESTILO 3

VABILO
NA PREDSTAVITEV ŠVICARSKEGA PRISPEVKA IN UVODNO DELAVNICO ZA PRIJAVITELJE NA 1. JAVNI RAZPIS SKLADA ZA NVO IN SKLADA ZA MALE PROJEKTE V OKVIRU PARTNERSTVA

v tem tednu bo na spletni strani vmesnega organa www.svicarski-prispevek.si in v uradnem listu objavljen 1. javni razpis za predložitev projektov v okviru Sklada za nevladne organizacije in Sklada za male projekte v okviru partnerstva, ki se sofinancirata iz Švicarskega prispevka.
Vabimo vas, da se udeležite predstavitve Švicarskega prispevka in Uvodne delavnice za prijavitelje na razpis. Predstavitev in delavnica bosta potekali v četrtek, 17. 6. 2010 med 10.00 in 13.00 uro v Projekcijski dvorani Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15.

Aleš Oven

PITIJA svetovanje d.o.o.
Šmartinska cesta 130
SI - 1000 Ljubljana

T: +386 1 542 33 50
F: +386 1 542 32 04
W: www.pitija.com

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 23 Junij 2010 09:49 )
 

Za dodajanje komentarjev je potrebna registracija oziroma prijava v portal MINVO!

MVZT

Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo opravlja naloge na področjih visokega šolstva, raziskovalne dejavnosti, tehnologije, meroslovja in pospeševanja informacijske družbe na področjih, ki ne sodijo v delovna področja drugih ministrstev, in usklajevanja dela na področju informacijske družbe. Najbolj navezujoča direktorata za naš portal sta direktorat za znanost ter direktorat za tehnologijo.

http://www.mvzt.gov.si/

ZSIS

Zveza strojnih inženirjev Slovenije (ZSIS, Zveza) je zveza društev s področja strojništva. Društva se v Zvezo vključujejo na osnovi skupnih interesov in zakona o društvih. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva in vseh iz tega razvitih področij. Poslanstvo Zveze je promocija, razvoj, izobraževanje in izmenjava izkušenj med društvi in njihovimi člani.

http://www.zveza-zsis.si/

TIA

Javna agencija za tehnološki razvoj Republike Slovenije (TIA) nastopa v pravnem prometu v svojem imenu in za svoj račun v okviru zakonov in s sklepom o ustanovitvi določenih nalog. TIA opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge na področju pospeševanja tehnološkega razvoja in inovativnosti v skladu s sprejetim nacionalnim raziskovalnim in razvojnim programom.

http://www.tia.si